«

»

jan 02

Isspeedway: GP Kval i Hallstavik

Franz Zorn med gul under hold VM i 2013 - Foto: Terkelsen-medier.dk

Franz Zorn med gul under hold VM i 2013 – Foto: Terkelsen-medier.dk

Det helt store navn når der den 17. Januar køres første indledende kval til årets isspeedway VM er uden tvivl den tidligere Europamester Franz Zorn, den 44 årige mekanikker fra Saalfelden i Østrig ville under normale forhold have været for god til at skulle være med i den indledende kval, men grundet en alvorlig skade i sidste sæson må han indlede 2015 VM serien allerede i den første runde.

Endnu er to navne ikke sat på startlisten, den ene vil være fra Holland og skulle have været Dirk Werkman, men han har brækket benet under træning og endnu har det nationale forbund ikke sat navn på en anden deltager. Den sidste kører kommer fra Rusland og vil blive annonceret efter den 11. Januar.

Den svenske landstræner Ola Westlund har tre pladser at gøre godt med og de er ikke overraskende gået til nogle af dem der i fremtiden skal tegne svensk isspeedway, de to helt unge Ove Ledstrom og Jimmy Olsen samt den lidt ældre Niclas Svensson der er søn af Stefan Svensson som allerede er klar til GP Challenge der køres i St. Johan den 24. Januar.

Desværre betyder Westlunds valg et endegyldigt farvel til international isspeedway for legenden Per Olof Serenius der har meddelt at 2015 er hans sidste som aktiv kører.

Kørerne:

1. Antonin Klatovsky (CZ)
2. Max Niedermaier (D)
3. Hans Weber (D)
4. Markus Birn (CH)
5. Rene Stellingwerf (NL)
6. (NL)
7. Mirosław Daniszewski (PL)
8. (RUS)
9. Jo Saetre (N)
10. Franz Zorn (A)
11. Charly Ebner jr (A)
12. Tomi Tani (SF)
13. Mats Jarf (SF)
14. Ove Ledstrom (S)
15. Niclas Svensson (S)
16. Jimmy Olsen (S)

17. Daniel Henderson (S)
18. Mikael Flodin (S)