«

»

sep 22

Kæmpe dansk skuffelse i Lonigo

Jason Doyle klar til GP Serien- Foto: Terkelsen-medier.dk

Jason Doyle klar til GP Serien- Foto: Terkelsen-medier.dk

Med hele 4 danskere til start i Grand Prix Challeinge i Lonigo var der på forhånd store forventninger til at mindst en skulle ramme top 3 og dermed indløse billet i næste års GP Serie, men det hele endte med en kæmpe skuffelde for de rød/hvide kørere der for de flestes vedkommende allerede var ude af kampen efter de to første heat

Størst var forventnigerne til Peter Kildemand der har haft en fantastisk sæson med to GP finaler og en samlet 2. plads i EM serien og han lignede da også mere eller mindre en sikker mand efter de første 3 heat, 8 point og en samlet andenplads, men så var det også slut med glæderne for den 25 årige Fjelsted kører der to gange måtte ned og bide i slaggerne og begge gange måtte se sig udelukket og 8 point rakte ikke til mere end en samlet 8. plads.

Også Hans Andersen var spået gode muligheder for at gøre et come back i det fine selvskab og han lagde godt ud med 2 point i hans første heat, men så blav han ramt af et par sidste pladser og sluttede på samlet 6 point, et mere end Nicolai Klindt.

Mads Korneliussen sluttede dagen på blot to point, det kunne være blevet til 3 men den sympatiske kører valgte at hjælpe sin holdkammerat fra Leicester og Lodz, Jason Doyle til en sikker plads i top 3, Jason Doyle lå i dagens heat 17 på en andenplads da han kørte ud på sidste omgang, desværre for australieren havde han talt forkert og brød ud i jubel over at have sikret sig en GP billet, først da Korneliussen kørte forbi opdagede Doyle at der var noget galt og det var en tydelig lettet Doyle der efter heatet kunne takke sin danske ven for hjælpen.

Landstrøner Anders Secher var efterfølgende en skuffet mand “Vi slap fra løbet uden skader, det er det positive at sige om resultatet i dag”

De to etablerede grand prix kørere Matej Zagar og Chris Harris sluttede begge på 13 point, det samme som Jason Doyle så de tre skulle afgøre podieplaceringerne mellem sig, her var Zagar bedst foran Doyle og Harris.

Løbets store positive overraskelse må siges at være den argentinsk fødte italiener Nicolas Covatti der med 10 point kørte sig ind på en delt 5. plads, det var mere end rigeligt til at vinde de lokales hjerter, en større gruppe indtog efterfølgende ryttergården og gav Covatti en velfortjent lufttur, det kunne dog være bæevet til mere for den lokale helt, i dagens heat 19 havde han lavet starten, men så styetede Peter Kildemand og Thomas H Jonasson, en heatsejr her ville have givet en 4. plads i løbet og det er med stor sikkerhed nok til en fast plads i næste års GP serie da Matak Zagar nok ender samlet i top 8, den plads gik i stedet til Maciej Janowski fra Polen.

Lørdag eftermiddag var Lonigo ramt af et større regnvejr og det har helt sikkert kostet en del tilskurere, alligevel havde 3000 tilskurere taget plads på stadion, det var mere end forventet ifølge Giorgio Lazzari fra Moto Club Lonigo “Det er tilfredsstillende, vi havde håbet på 2000 så det er fint” 

Sidste chance for en plads i næste års GP serie er et af de 4 Wild Cards FIM uddeler efter sæsonen, her står Niels Kristian Iversen først for hvis han enfer duen for top 8, mand Peter Kildemand må stå som næste dansker i køen hvis der vurderes at Danmark skal have 3 pladser i serien, dette kommer dog kun i spil hvis Kenneth Bjerre ikke ender i top 8. – Spørgsmålet er om man i det stærkt italiensprægede FIM nu overvejer om Nicolas Covatti skal have en plads, det ville uden tvivl højne interessen for sporten i Italien.  

Resultat:

1. Matej Zagar (Slo) – 13+3 (2,3,2,3,3)
2. Jason Doyle (AUS) – 13+2 (3,3,3,2,2)
3. Chris Harris (GB) – 13+1 (3,2,3,2,3)
—–
4. Maciej Janowski (PL) – 11 (3,2,1,3,2)
5. Thomas H. Jonasson (S) – 10 (1,1,3,2,3)
6. Nicolas Covatti (I) – 10 (2,1,3,3,1)
7. Przemysław Pawlicki (PL) – 10 (2,3,1,1,3)
8. Peter Kildemand (DK) – 8 (3,3,2,d,d)
9. Peter Ljung (S) – 7 (1,1,1,3,1)
10. Hans Andersen (DK) – 6 (2,0,0,2,2)
11. Nicolai Klindt (DK) – 5 (0,2,2,1,0)
12. Linus Sundström (S) – 5 (1,0,1,1,2)
13. Oliver Berntzon (S) – 4 (d,1,2,d,1)
14. Janusz Kołodziej (PL) – 3 (1,2,d,-,-)
15. Mads Korneliussen (DK) – 2 (0,0,0,1,1)
16. Mattia Carpanese (I) – 0 (0,0,0,0,0)
17. Michele Paco Castagna (I) – 0 (0)
18. Nicolas Vicentin (I) – 0 (R)

Heat for Heat:
1. Harris, Covatti, Ljung, Berntzon
2. Janowski, Andersen, Sundstroem, Korenliussen
3. Kildemand, Zagar, Kołodziej, Carpanese
4. Doyle, Pawlicki, Jonasson, Klindt
5. Zagar, Harris, Jonasson, Andersen
6. Pawlicki, Kołodziej, Ljung, Sundstroem
7. Doyle, Janowski, Covatti, Carpanese
8. Kildemand, Klindt, Berntzon, Korneliussen
9. Harris, Klindt, Sundstroem, Carpanese
10. Doyle, Kildemand, Ljung, Andersen
11. Covatti, Zagar, Pawlicki, Korneliussen
12. Jonasson, Berntzon, Janowski, Kołodziej 
13. Janowski, Harris, Pawlicki, Kildemand 
14. Ljung, Jonasson, Korneliussen, Carpanese
15. Covatti, Andersen, Klindt, Castagna
16. Zagar, Doyle, Sundstroem, Berntzon 
17. Harris, Doyle, Korneliussen, Vicentin 
18. Zagar, Janowski, Ljung, Klindt
19. Jonasson, Sundstroem, Covatti, Kildemand 
20. Pawlicki, Andersen, Berntzon, Carpanese

Omkørsel om 1. pladsen:
21. Zagar, Doyle, Harris