«

»

maj 18

Længe ventet sejr til Pedersen

Glæden var også stor da Nicki vandt i Kroatien i 2012 - Foto: Jesper Veldhuizen

Glæden var også stor da Nicki vandt i Kroatien i 2012 – Foto: Jesper Veldhuizen

Inden lørdagens Grand Prix i Finland skulle vi helt tilbage til den 28. juli 2012 for at finde den seneste GP triumf, i kroatiske Gorican, for Nicki Pedersen, men lørdag aften i Tampere fik den lange stime endelig en afslutning, Nicki Pedersen kørte først over stregen i finalen foran Tai Woffinden og Andreas Jonsson.

Det startede godt for Nicki Pedersen, 8 point på de første tre heat mens de sidste to indledende blot kastede yderligere 2 point af sig, så man kunne frygte at det endnu engang ville ende med en skuffelse for Pedersen, men i semifinalen sendte han landsmanden Michael Jepsen Jensen og polske Krzysztof Kasprzak ud i mørket og i finalen kørte han i fin stil fra Tai Woffinden, Andreas Jonsson og Jaroslaw Hampel.

SE OGSÅ: Nicki bedst i GP duel

Til Ekstra Bladet siger Nicki Pedersen “Det var fantastisk. Det er så længe siden sidst, men jeg har det rigtige hold omkring og jeg har arbejdet rigtig hårdt” ligesom han giver en forklaring på hvorfor et endelig blev til en sejr “Jeg har ikke haft grejet i de seneste sæsoner, og så hjælper det jo ikke, at jeg er i god fysisk form. Vi skal jo køre fra konkurrenterne – og ikke løbe fra dem”

Tai Woffinden var målt på indkørte point løbets vinder med 17 point, et mere end Nicki Pedersen, det klarede han selvom han undervejs fik revet skulderen af led to gange, et problem han har haft flere år, i en pressemeddelelse fortælle han “Jeg har lidt skulder problem. Jeg har haft det i et par år. Det gjorde lidt ondt, men det er ingen undskyldning. Jeg havde det godt inden finalen. Nicki lige lavet en god start fra bane to og hvis du laver starter, vinder du løb

Resultat:

1 Nicki Pedersen 16
2 Tai Woffinden 17
3 Andreas Jonsson 12
4 Jaroslaw Hampel 11
5 Jason Doyle 11
6 Krzysztof Kasprzak 10
7 Michael Jepsen Jensen 10
8 Greg Hancock 9
9 Matej Zagar 7
10 Troy Batchelor 7
11 Chris Holder 7
12 Chris Harris 6
13 Niels-Kristian Iversen 6
14 Tomas H Jonasson 4
15 Timo Lahti 3
16 Maciej Janowski 2
17 Nike Lunna 0
18 Jiri Nieminen 0