«

»

sep 10

Pardubice weekenden venter…

pardubice-2016Mens der i aften køres både Grand Prix i Tyskland og U21EM finale i Frankrig så er blikket for mange allerede rettet mod næste weekend for her er det “Pardubice weekend” – For dem som endnu ikke har givet sig selv denne oplevelse så kan den lettest beskrives som en speedwayfest, løb fredag, lørdag og søndag med deltagelse af både store stjerner og kørere som man endnu kun kender af navn.

Det første løb fredag hvor Patrick Hansen og Mikkel B Andersen skal forsvare de danske farver i den anden af årets tre U21VM finaler, Patrick Hansen har 6 point med fra den første finale mens Mikkel B Andersen blot samlede 2 point sammen, men det på en dag hvor han var præget af mange uheld.

Lørdag skal der køres hele to løb: 42. Zlata stuha junioru som et et U21 løb samt 250cc løbet Youth Jawa CUP.

Zlata stuha junioru:

Her deltager Frederik Jakobsen og Rasmus Højmark og skal forsøge at hente den første danske sejr i løbet siden Kenneth Bjerre vandt i 2004 – Rækken af tidligere vindere er lang og der er en del navne man kender Andreas Jonsson, Martin Vaculik og Tai Woffinden har alle vundet løbet.

Youth Jawa CUP

i 250cc løbet som også køres lørdag har tre danskere fundet vej til start listen Benjamin Emil Boo Nielsen, Kenneth Jürgensen og den store favorit Mads Hansen, løbet har deltagelse af 12 kørere og køres sammen med Zlata Stuha 

ZLATÁ PŘILBA

Weekendens højdepunkt er på alle måder ZLATÁ PŘILBA som afholdes for 68. gang og har deltagelse af  nogle rigtig spændende navne, fra Danmark stiller den tidligere vinder Nicki Pedersen op sammen med Kenneth Bjerre og Anders Thomsen. Der vil også være mulighed for at se den svenske veteran Magnus Zetterstrom der efter sæsonen køre cyklen i garagen for sidste gang.

ZLATÁ PŘILBA, eller “Den Gyldne Hjelm” som vi andre kalder det, er det mest traditionsrige åbne løb der er tilbage på den internationale speedway kalender, og selvom startfeltet ikke længere indeholdet alle verdens stjernerne så er det stadig et besøg værd. Der køres med 6 mand på banen og der er altid masser af action og dramatik.

Blandt de tidligere vindere finder vi Ove Fundin, Ole Olsen, Erik Gundersen, Hans Nielsen, Tony Rickardsson og Jason Crump, den seneste vinder er Jurica Pavlic fra Kroatien.

Startliste:

1 PAVLIC Jurica
2 BATCHELOR Troy
3
4 KURTZ Brady
5 TUNGATE Rohan
6 BJERRE Kenneth
8 PEDERSEN Nicki
9 THOMSEN Anders
10 ELLIS Adam
11 HARRIS Chris
12 BUSCH Tobias
13 HEFENBROCK Christian
14 SCHULTZ Mathias
15 SMOLINSKI Martin
16 WÖLBERT Kevin
17 MAGOSI Norbert
18 MILANESE Alessandro
19 HOLTA Rune
20
21 ZENGOTA Grzegorz
22 SAJFUTDINOV Emil
23 IVAČIČ Matic SLO
24 ŠKORJA Nick SLO
25 LINDBÄCK Antonio
26 LJUNG Peter SWE
27 THORSELL Jacob
28 ZETTERSTRÖM Magnus
29 KOBRIN Andrij
30
31 DRYML Aleš
32 FRANC Josef
33 HOLUB Zdeněk
34 KRČMÁŘ Eduard
35 SUCHÁNEK Tomáš
36 ŠTICHAUER Hynek