«

»

maj 25

Puk bedst i laaaaaaaaaaang DM finale

Top3 fra finalen, Nicolai Klindt - Niels Kr Iversen - Peter Kildemand - Foto: John Bo Jensen

De fleste havde på forhånd peget på Niels Kr. Iversen som vinder af den første DM afdeling på Slangerup speedway center som blev kørt fredag aften og Iversen svigtede ikke tilliden, hurtigt stod det klart at han var en klasse for sig og med 12 point på de første 4 starter kunne et 0 i hans sidste indledende heat ikke bringe hans finaleplads i fare.

Udover point i kampen om DM titlen stod der også de vigtige pladser i Grand Prix kvalifikationen på spil og med blot 5 danske pladser var der langt op til en vild kamp for at hente en plads, Iversen havde inden løbet gik i gang fået landstrænerens Wild Card til pladsen i Race Off afdelingen i Esbjerg, så der var 4 pladser at kæmpe om for de resterende 14 mand (Bjarne Pedersen havde forinden takket nej til muligheden for at få en plads) Peter Kildemand bookede sin plads da han hentede 2 point i hans sidste heat og sluttede på 11 point.

Hele 5 kørere sluttede på 10 point og dermed fik de 2013 tilskuere hele 4 ekstra heat der skulle afgøre hvem der kunne dage de sidste 3 pladser, først blev Nicolai Klindt sorteret fra og i det alt afgørende heat måtte Kenni Larsen se sig selv trække sorteper mens der var glæde hos Michael Jepsen Jensen samt de rutinerede Kenneth Bjerre og Hans Andersen.

Leon Madsen var tilbage efter sin skade men problemer med motoren i hans første heat kostede et par point og det var i nok til han ikke kom med videre mens Mads Korneliussen efter en lidt skidt start vandt sit 3. heat og lignede en der kunne komme med videre, men det satte et grimt styrt en stopper for, hans aften sluttede på Hillerød sygehus med en skadet skulder og undersøgelser, resultatet af undersøgelserne var desværre nedslående, Mads har brækket skulderbladet samt brækket en ryghvirvel, han vanter nu på yderligere informationer på rygehuset, det skulle dog ikke være en farlig skade på ryggen.

I den afsluttende finale, var Niels Kr Iversen bedst, Nikolai Klindt tog andenpladsen efter hård kamp med Peter Kildemand mens Kenneth Bjerre sluttede som nummer 4, men han må formodes alligevel at være tilfreds, han kom med i finalen da Nicki Pedersen måtte trække sig og skuttede med at køre sig til en plads i GP kvalen

4 af de danske Grand Prix kval håb - Kenneth Bjerre - Hans Andersen - Michael Jepsen Jensen og Peter Kildemand - Foto: John Bo Jensen

Stillingen inden den afgørende DM finale:

1. Niels-Kristian Iversen: 12
2. Peter Kildemand: 11
3. Nicolai Klindt: 10
4. Kenneth Bjerre: 10
5. Michael Jepsen Jensen: 10
6. Kenni Larsen: 10
7. Hans Andersen: 10
8. Bjarne Pedersen: 9
9. Leon Madsen: 8
10: Patrick Hougaard: 7
11. Mads Korneliussen: 5
12. Mikkel Michelsen: 4
13. Mikkel Bech: 4
14. Nicklas Porsing: 4
15. Morten Risager: 3
16: René Bach: 3
17: Jesper B Monberg 0
18: Jonas B Andersen 0