«

»

aug 25

Reservens triumf: Jonas Seifert-Salk ny dansk mester

Jonas Seifert-Salk på vej mod DM guld - Foto: Rasmus Terkelsen

Meget i dette liv gælder om at gribe de chancer man får og det var lige hvad den unge Slangerup kører Jonas Seifert-Salk gjorde ved dette års 80cc DM, han var egentlig kun reserve men grundet afbud kom han med i den første finale og gjorde det over al forventning og scorede 12 point, men grundet regler ville han alligevel ikke komme med i lørdagens anden og afgørende finale, men et afbud fra Mads Hansen gav alligevel chancen.

I lørdagens finale gjorde han endnu engang et rigtig godt stykke arbejde og inden finalen var han to point foran Martin Steen Hansen og 3 foran verdensmester Frederik Jakobsen. Frederik tog sejren i finalen foran Martin Steen Hansen, men med en 3. plads holdt Jonas Seifert den samlede sejr og kunne der efter lade sig hylde som ny dansk mester.

Jonas Seifert viste flot og klog speedway gennem hele dagen, at de man i familien Seifert-Salk nok ikke halt havde regnet med at det skulle blive til en triumf kunne tydelig ses og det gik da også først op for far Peter da han af andre fædre blev ønsket tillykke med sejren.

Ny banerekord

Den regerende verdensmester Frederik Jakobsen lagde, som i den første finale, skidt fra land og endte alligevel med at vinde finalen, undervejs slog han også banerekorden i tiden 53,6 og han virkede også tilfreds med sin sølvmedalje.

Med sig i finalen havde han holdkammeraten fra Fjelsted Christian Thaysen som tog en flot 4. plads mens en anden Fjelsted kører Jason Jørgensen endte dagen med et styrt og da han efterfølgende klagede over smerter i nakken måtte han en tur i ambulancen, men han var heldigvis hurtigt på benene igen, dig med et forbud mod at køre med i løbet

Andreas Jensens nedtur

Andreas Jensen der gik ind til lørdagens løb på en delt førsteplads lagde ud med bulder og brag og hentede 3 heatsejre i hans første 3 heat, desværre for den 13 årige sluttede dagen med et 0 og siden et styrt der kostede muligheden for medaljer. Anderas var naturligvis meget skuffet efterfølgende, men han fik vist en masse flot speedway og vi har helt sikkert ikke set det sidste til den Holstebro køreren.

Resultat:

1 Jonas Seifert-Salk 26
2 Frederik Jakobsen 25
3 Martin Steen Hansen 25
4 Christian Thaysen 21
5 Andreas Jensen 21
6 Patrick Hansen 19
7 Kasper Andersen 19
8 Jonas Jeppesen 16
9 Tim Sørensen 15
10 Jannik Lund Jensen 13
11 Jason Jørgensen 13
12 Jeppe Henriksen 12
13 Sebastian Mortensen 9
14 Emil Skalshøj 8
15 Mathias Nielsen 3
16 Nick Agertoft 1

Se flere billeder fra løbet her