«

»

feb 01

Tag til Holland og oplev isspeedway

Assen 2015På denne første dag i februar tør jeg godt våde den påstand at der rundt omkring i Danmark sidder en hel del speedwayfans og tænker at nu må det gerne snart blive april så de første speedwayløb bliver kørt på de danske baner, hvordan vi hverisær er en del af sporten er meget forskelligt, nogle rejser ud i Europa og oplever store og små løb, andre er på den lokale bane, nogle er en del af et team og andre bliver trukket med fordi familie eller venner alligevel skal afsted. Fælles for de fleste af os er at vi nyder farten, spændingen, lyden og samværet med andre speedway folk.

Når jeg har snakket med folk rundt omkring på de danske baner og har fortalt at jeg var forresten også i Assen og Roelof Thijs Bokaalse isspeedway i vinters reagere de fleste med først let hovedrysten inden de dog må konstatere at det ser ret fedt ud når de kører og så kommer spørgsmålene om hvordan det egentlig er, et kort svar er “Det er vildt, voldsomt og fedt”. Mit første besøg til isspeedway var i Assen i Holland, den 7. Marts 2008. Tanken havde formet sig gennem nogle år om at skulle ud og opleve det live, det der endelig afgjorde at nu skulle det være var en søgning på nettet hvor jeg opdagede at den svenske legende Per Olof Serenius skulle køre en VM afdeling på hans 60. års fødselsdag, den fest ville jeg ikke gå glip af og siden da er det blevet til en del løb i Holland, Tyskland og Polen.

Årets tur kommer igen i år til at gå til Assen hvor byen isstadion “De Bonte Wever” ligger is til hele tre løb på tre dage i weekenden 6/7/8 Marts.

Fredag 19.00: Weekenden starter med Roelof Thijs Bokaal et åbent løb der køres efter det gamle grand prix system med 24 kørere, det er primært unge kørere på vej frem uden deltagelse fra de suveræne russere. Deltagerlisten er endnu ikke klar, men der vil helt sikkert være deltagere fra norden, Sverige og Finland har en del kørere og mon ikke den enlige nordmand Jo Sætre også finder vej til Holland. Under en snak med arrangørene fra Assen har jeg opfordret dem til at bryde med princippet om at det skal være unge kører og indkalde den tidligere verdensmester Per Olof Serenius der i år kører hans sidste sæson inden for international speedway, om han deltager ved ingen endnu, men personligt håber jeg at få lov at opleve den gamle brandmand fra Gävle en sidste gang på cyklen

Lørdag 19.00 samt Søndag 14.00:Weekendens to Grand Prix afdelinger med deltagelse af verdenseliten, desværre bliver løbet uden den største af dem alle sammen, Nikolai Krasnikov der på et Wild Card vandt sæsonens første GP afdeling, han har trukket sig fra international isspeedway efter at have vundet VM 8 gange i træk. men selv uden den bedste blive et fantastisk race hvor russerne som sædvanlig vil kæmpe om hvert et point og så kan man jo bare håbe at en enkelt ikke russisk kører kan drille russerne, det kunne være Franz Zorn eller Harald Simon fra Rusland, først nævnte har tidligere taget VM sølv og været Europamester. Sverige har Stefan Svensson og Per-Anders Lindström med i feltet og med unge Daniel Hendersson som 1. reserve er der mulighed for endnu en nordisk deltager.

Billet priserne er fine i forhold til f.eks et Speedway Grand Prix, til løbet fredag aften koster det 15€ for en plads på hovedtribunen mens billetterne til de to Grand Prix afdelinger starter ved 22€ for en ståplads. Billetter kan købes HER og betales med Paypal.

Overnatning:

Der findes to gode store hoteller i byen den ene Bonte Wever er placeret på stadion og er forholdsvis nyt med flotte værelser, stadion er en del af et større center hvor der også er svømmehal, bowling og så er der fest og farver om aftenen efter løbet.

Det andet hotel er Van der Valk Hotel som ligger 2.5 kilometer fra banen, hotellet har ligeledes rigtig flotte værelser og der er et flot bar/lounge område hvor mange fans mødes efter løbene, Morgenmaden er fantastisk og servicen er god, tidligere har mange kørere benyttet dette hotel, der er dog en del der nu bor på stadion.

Skulle du have nogle spørgsmål omkring tur til Assen så kontakt mig endelig :)

Ses vi??